(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada avtomatlashtirilgan axborot tizimlarining samaradorligining asosiy ko`rsatkichlari va ularni baholash usuli keltirilgan. Shuning bilan bir qatorda samaradorlik ko`rsatkichlari bo`lgan sof foyda, foyda olish indeksi, foyda olishning ichki meyoriy va xarajatlarni qoplash muddati kabi ko`rsatichlar orqali samaradorlikni hosoblash formulasi ishlab chiqilgan. Аннотация: В данной статье представлены основные показатели эффективности автоматизированных информационных систем и метод их оценки. Наряду с этим разработана формула для производной эффективности через такие показатели, как чистая прибыль, индекс рентабельности, внутренний критерий рентабельности и срок окупаемости затрат, являющиеся показателями эффективности. Аnnotation: This article presents the main performance indicators of automated information systems and the method of their evaluation. Along with this, a formula has been developed for derivative efficiency through indicators such as net profit, profitability index, internal profitability criterion and cost payback period, which are indicators of efficiency.