(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:Mazkur maqolada Dostoyevskiyning nafaqat rus, balki jahon adabiyotida o’zining falsafiy teranligi, psixologik yondashuvi va ijtimoiy ahamiyati bilan ajralib turuvchi shoh asari – “Jinoyat va jazo” romani chuqur o’rganilgan.Shuningdek, unda asarning markaziy g’oyalaridan biri – jazo masalasi, uning sabablari muallif yaratgan obrazlar orqali yuzaga chiqqan ichki ruhiy azoblar vositasida keng va chuqur tahlil qilinadi. Abstract: This article deeply studies Dostoevsky’s masterpiece, the novel "Crime and Punishment", which is distinguished not only by its philosophical depth, psychological approach and social significance in Russian but also in world literature. It also extensively and deeply analyzes one of the central ideas of the work - the issue of punishment, its causes through the inner mental suffering revealed through the images created by the author. Аннотация: В статье глубоко исследуется шедевр Достоевского — философской глубиной, психологизмом и социальной значимостью в русской, но и в мировой литературе. Также широко и глубоко анализируется одна из центральных идей произведения — проблема наказания, его причины через внутренние душевные страдания, раскрываемые через образы, созданные автором.