(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada fonetik uslubiyatning predmeti, tadqiqot yo‘nalishlari hamda badiiy nutqdagi fonetik vositalarning uslubiy funksiyasi tahlil qilinadi. Shuningdek, turli uslublarda tovush vositalarining qo‘llanish xususiyatlari misollar asosida ko‘rsatilib, fonetik uslubiyatning amaliy ahamiyati yoritiladi. Maqolada I.R. Galperin, D. Crystal, S. Karimov kabi olimlarning qarashlari tahlil qilinadi. Аннотатция: В статье рассматриваются предмет фонетической стилистики, направления её исследований и стилистические функции фонетических средств в художественной речи. Особое внимание уделяется различиям в использовании звуковых средств в разных функциональных стилях. Анализируются труды И.Р. Гальперина, Д. Кристала, С. Каримовой и других. Abstract: This article examines the subject matter of phonetic stylistics, its research directions, and the stylistic function of phonetic devices in literary speech. It highlights the use of sound patterns across different functional styles and explores the practical value of phonetic stylistics. . It analyzes the views of I.R. Galperin, D. Crystal, S. Karimovа, and others