(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Abstract: Formative-summative assessment occurs in two primary forms: using a mock exam before the final or using the final exam before the retake. Formative assessment allows for feedback which improves learning while summative assessment measures learning. Formative assessment refers to frequent, interactive assessments of students’ development and understanding to recognize their needs and adjust teaching appropriately. This article discusses formative vs. summative assessment in language learning.Annotatsiya: Formativ-summativ baholash ikkita asosiy shaklda amalga oshiriladi: yakuniy imtihondan oldin sinovdan o’tkazish yoki qayta topshirishdan oldin yakuniy imtihondan foydalanish. Formativ baholash o’rganishni yaxshilaydigan fikr-mulohazalarni olish imkonini beradi, summativ baholash esa o’rganishni o’lchaydi. Formativ baholash o’quvchilarning ehtiyojlarini tan olish va o’qitishni mos ravishda moslashtirish uchun ularning rivojlanishi va tushunishlarini tez-tez, interaktiv baholashni anglatadi. Ushbu maqolada til o’rganishda formativ va summativ baholash muhokama qilinadi.Аннотация: Формативно-суммативная оценка происходит в двух основных формах: с использованием пробного экзамена перед финальным или с использованием финального экзамена перед пересдачей. Формативная оценка позволяет получить обратную связь, которая улучшает обучение, в то время как итоговая оценка измеряет обучение. Формативная оценка относится к частым интерактивным оценкам развития и понимания учащихся для распознавания их потребностей и соответствующей корректировки обучения. В этой статье обсуждается формативная и итоговая оценка в изучении языка.