(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi fuqarolik huquqida da’vo muddatlarining huquqiy ahamiyati, turlari, hisoblash qoidalari va amaliy qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Fuqarolik Kodeksining asosiy normalari va tegishli sud amaliyoti (Oliy sud Plenum qarorlari) ko‘rib chiqiladi. Maqola da’vo muddati institutining huquqiy barqarorlikni ta’minlash va huquqlarni himoya qilishdagi o‘rnini yoritishga qaratilgan. Asosiy xulosalar umumiy muddatning belgilanishi, sud tomonidan qo‘llanilishining o‘ziga xos tartibi va muddat o‘tishining huquqiy oqibatlariga oid masalalarni qamrab oladi.