(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya.Mazkur maqolada Islom dinining shakllanishi, rivojlanish bosqichlari va tarixiy jarayonlarga ta’siri ilmiy tahlil asosida ko‘rib chiqilgan. Islom tarixining bosqichlari, muhim shaxslar, ilm-fan bilan bog‘liqligi va zamonaviy ilmiy tadqiqotlardagi o‘rni tahlil qilinadi. Maqola tarixiy manbalar va hozirgi zamon olimlari qarashlariga tayangan holda tayyorlangan.