(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Islom tarixida sahobalar, ya’ni Rasululloh (s.a.v.) ning yaqin do’stlari va ularning tarafdorlarining roli beqiyosdir. Sahobalar, o‘zlarining fazilatlari, muhim qadriyatlar, Allohning roziligiga erishganligi va yoshlarga o‘rnak bo‘lishlari bilan butun dunyo musulmonlari uchun yuksak ma’naviy etalon hisoblanadi. Ularning hayotidagi ibratli voqealar va amaliyoti, ayniqsa yoshlar tarbiyasida nihoyatda katta ahamiyatga ega. Sahobalarning hayoti, o‘zining to‘g‘riligi, sadoqati, ilmga chanqoqligi va axloqiy fazilatlari bilan yoshlarni tarbiyalashda beqiyos namuna bo‘lib qolmoqda.