(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Mamlakatimiz tijorat banklarining faoliyatida aktivlar sifatini oshirish, bank tizimining barqarorligi va iqtisodiy o‘sishga erishish uchun juda muhimdir. Ushbu maqolada tijorat banklarining aktivlar sifatini yaxshilashning samarali yo‘llari, shu jumladan kredit portfeli diversifikatsiyasi, risklarni boshqarish strategiyalari, zamonaviy texnologiyalarni joriy etish va moliyaviy monitoring tizimlarining rivojlanishi haqida gapiriladi. Shuningdek, banklar uchun innovatsion yondashuvlar, masalan, sun’iy intellekt va big data texnologiyalari, kredit risklarini oldini olishda muhim rol o‘ynaydi. Aktivlar sifatini oshirish, nafaqat banklarning o‘z faoliyatini mustahkamlashga, balki mamlakat iqtisodiyotining barqaror rivojlanishiga ham ijobiy ta’sir ko‘rsatadi.