(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola belbog‘li kurashchilarda portlovchan kuch sifatini rivojlantirishga qaratilgan. Portlovchan kuch kurashchilarning tez va samarali harakatlarini ta’minlashda muhim ahamiyatga ega bo‘lib, maxsus mashqlar orqali uni rivojlantirish usullari o‘rganildi. Tadqiqotda belbog‘li kurashchilar uchun moslashtirilgan mashqlar dasturi ishlab chiqildi va uning samaradorligi tahlil qilindi. Natijalar portlovchan kuch sifatining sezilarli darajada yaxshilanganligini ko‘rsatdi. Maqola kurash sporti murabbiylari va sportchilar uchun amaliy tavsiyalar beradi. Аннотация: В данной статье рассматривается развитие взрывных силовых качеств у борцов на поясах. Взрывная сила важна для обеспечения быстрых и эффективных движений борцов, и были изучены методы ее развития с помощью специальных упражнений. В ходе исследования была разработана программа упражнений, специально предназначенная для борцов на поясах, и проанализирована ее эффективность. Результаты показали значительное улучшение качества взрывной силы. В статье даны практические рекомендации тренерам и спортсменам по борьбе. Abstract: This article is aimed at developing the quality of explosive power in belt wrestlers. Explosive power is important in ensuring the fast and efficient movements of wrestlers, and methods for its development through special exercises were studied. The study developed an adapted exercise program for belt wrestlers and analyzed its effectiveness. The results showed a significant improvement in the quality of explosive power. The article provides practical recommendations for wrestling coaches and athletes.