(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ARM MOVER4 robot-manipulyatori texnik xususiyatlari, ishlash prinsipi va qo‘llanilish sohalari tahlil qilinadi. ARM MOVER4 - bu Commonplace Robotics kompaniyasi tomonidan ishlab chiqilgan 4 o‘qli robot qo‘l bo‘lib, u asosan ta’lim, tadqiqot va yengil avtomatlashtirilgan jarayonlarda qo‘llaniladi. Qurilma CPRog dasturi yoki ROS (Robot Operating System) orqali boshqarilishi mumkin. Uning soddaligi va qulay interfeysi tufayli ARM MOVER4 robototexnika asoslarini o‘rganayotganlar, ilmiy loyihalar va test jarayonlarida ishtirok etuvchi foydalanuvchilar uchun juda mos keladi. Maqolada ushbu robotning dasturiy ta’minoti, texnik imkoniyatlari hamda uni real tizimlarga integratsiyalash usullari haqida batafsil ma’lumot berilga.