(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada odam organizmidagi leykotsitlarning biologik va tibbiy ahamiyati, ularning turlari, funksiyalari, kasalliklar bilan bogʻliq oʻzgarishlari hamda diagnostikadagi oʻrni yoritilgan. Leykotsitlar immun tizimining asosiy elementi sifatida infektsiyalarga qarshi kurashishda muhim rol o‘ynaydi. Ularning soni va shaklidagi oʻzgarishlar ko‘plab kasalliklarning belgisi bo‘lishi mumkin.