(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anotatsiyasi : Eritrotsitlar asosan qonning ya`ni gemoglobinni tarkibiy qismi hisoblanadi. Ular qizil qon hujayralari deb ham ataladi . Eritrotsitlarning asosiy fiziologiyadagi vazifasi o`pka yoki jabralardan kislorodni (O2) ni olib tananing to`qimalariga yetkazib, ulardan (CO2) ni o`pkaga olib kelishdan iborat.