(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Maktabgacha yoshda bolaning shaxsiyati, nutqi, muloqot madaniyati, emotsional holati va tafakkuri shakllanadi. Shu bosqichda bola rivojiga to‘g‘ri yondashuv zarur. O‘yin texnologiyalari ana shu jarayonda eng samarali pedagogik vositalardan biri hisoblanadi. Zero, o‘yin – bu bola uchun o‘rganishning tabiiy usulidir. Mazkur maqolaning asosiy maqsadi – o‘yin texnologiyalarining maktabgacha yoshdagi bolalar rivojlanishiga ta’sirini o‘rganish, ularning ta’lim-tarbiyadagi o‘rnini aniqlash va samaradorligini ilmiy asoslashdan iborat.