(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada gidroksipropilmetilseluloza (HPMC) va glitserin bikarbonatning modifikatsiyalash jarayonlari o’rganiladi, ularning IQ spektral va viskozimetrik tahlillari o’tkaziladi. HPMC asosida o’zgartirilgan kompozitsiyalarni sintez qilish usullari, ularning fizik-kimyoviy xususiyatlari va amaliy qo’llanilishi tahlil qilinadi. Аннотация : В статье изучаются процессы модификации гидроксипропилметилцеллюлозы (ГПМЦ) и бикарбоната глицерина, проводятся их ИК-спектральный и вискозиметрический анализы. Проанализированы методы синтеза модифицированных композиций на основе ГПМЦ, их физико-химические свойства и практическое применение. Abstract: In this article, the modification processes of hydroxypropylmethylcellulose (HPMC) and glycerol bicarbonate are studied, their IR spectral and viscosimetric analyses are performed. Methods for synthesizing modified compositions based on HPMC, their physicochemical properties and practical applications are analyzed.