(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada Xiva xoni Muhammad Rahimxon I davrida Xiva xonligida ijtimoiy-iqtisodiy jarayonlar, xonlikning ijtimoiy va iqtisodiy jabhada rivojlanishiga sabab bO`lgan omillar haqida so`z boradi. Xonlikda dehqonchilik, hunarmandchilik, qurolsozlik, ichki va tashqi savdoning taraqqiy etishi, xonlikning turli hududlaridagi bozorlar va ularning ichki va tashqi savdoda tutgan o`rni xususida ma’lumotlar berilgan. АННОТАЦИЯ: В статье рассматриваются социально-экономические процессы в Хивинском ханстве в период правления хана Мухаммад Рахимхана I, а также факторы, обусловившие социально-экономическое развитие ханства. Приводятся сведения о развитии сельского хозяйства, ремесел, оружейного дела, внутренней и внешней торговли в ханстве, рынков в различных регионах ханства и их роли во внутренней и внешней торговле. ANNOTATION: This article discusses the socio-economic processes in the Khiva Khanate during the reign of the Khiva Khan Muhammad Rakhimkhan I, the factors that led to the development of the khanate on the social and economic front. Information is provided on the development of agriculture, crafts, weapons manufacturing, internal and external trade in the khanate, markets in different regions of the khanate and their role in internal and external trade.