(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada oʻsmirlik davrida xotira jarayonlarini oʻrganishning ahamiyati, bu jarayonni rivojlantirishning psixologik asoslari hamda xotirani mustahkamlash uchun qo‘llaniladigan samarali usullar haqida batafsil ma’lumot berilgan. Tadqiqotlar va tajriba natijalari asosida oʻsmirlar uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan. Аннотация: В статье подробно излагается важность изучения процессов памяти в подростковом возрасте, психологические основы развития этого процесса, эффективные методы укрепления памяти. На основе результатов исследований и экспериментов разработаны практические рекомендации для подростков. Abstract: This article provides detailed information on the importance of studying memory processes in adolescence, the psychological foundations of the development of this process, and effective methods used to strengthen memory. Based on the results of research and experiments, practical recommendations for adolescents have been developed.