(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada funksiya hosilasi geometrik va mexanik ma’nolari haqida fikr yuritilib, u haqida ayrim misollar yordamida tushintirilgan. Shuningdek, maqolada, matematika sohasidagi ayrim nomutonosiblik haqida ham to‘xtalib o‘tilgan. Абстрактный. В данной статье рассматривается геометрический и механический смысл производной функции и поясняется на некоторых примерах. В статье также обсуждаются некоторые различия в области математики. Annotation. This article discusses the geometric and mechanical meanings of the derivative of a function and explains it using some examples. The article also discusses some inequalities in the field of mathematics.