(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida turizm sohasini rivojlantirishda transport tizimining o‘rni va uning mavjud muammolari ilmiy jihatdan tahlil etilgan. Mamlakatda turizm infratuzilmasini takomillashtirishga qaratilgan davlat siyosati doirasida qabul qilingan normativ-huquqiy hujjatlar asosida transport-logistika tizimining hozirgi holati o‘rganilgan. Transport xizmatlarining sifati, hududlararo muvozanatsizlik, raqamli texnologiyalar integratsiyasining pastligi kabi omillar turizm rivojlanishiga qanday ta’sir qilayotgani aniqlangan. Tadqiqotda kontent-tahlil, taqqoslash va muhokama-tahlil metodlari asosida transport infratuzilmasidagi tizimli muammolar tahlil qilinib, ularni bartaraf etish bo‘yicha ilmiy asoslangan taklif va tavsiyalar ilgari surilgan. Abstract: This article provides a scientific analysis of the role of the transport system in the development of the tourism sector in the Republic of Uzbekistan and the existing challenges in this area. The current state of the transport and logistics system has been examined based on regulatory and legal documents adopted within the framework of state policy aimed at improving tourism infrastructure in the country. Factors such as the quality of transport services, regional imbalances, and the low level of integration of digital technologies have been identified as influencing the development of tourism. Using content analysis, comparative analysis, and discussion-analysis methods, the study analyzes systemic problems in the transport infrastructure and proposes scientifically grounded recommendations for their resolution. Аннотация: В данной статье представлен научный анализ роли транспортной системы в развитии туристической отрасли Республики Узбекистан, а также существующих проблем в этой сфере. Исследовано текущее состояние транспортно-логистической системы на основе нормативно-правовых актов, принятых в рамках государственной политики по совершенствованию туристической инфраструктуры в стране. Выявлены факторы, влияющие на развитие туризма, такие как качество транспортных услуг, региональный дисбаланс и низкий уровень интеграции цифровых технологий. На основе методов контент-анализа, сравнительного анализа и анализа-дискуссии проанализированы системные проблемы транспортной инфраструктуры и предложены научно обоснованные рекомендации по их устранению.