(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqola triatlonchilarda funksional tayyorgarlik ko’rsatkichlarini baholash va rivojlantirishga oid zamonaviy yondashuvlarni tahlil qiladi. Triatlonning uchta sport turi — suzish, velosipedda poyga qilish va yugurish — o’ziga xos jismoniy talablar va yuksak chidamlilikni talab qiladi, shuning uchun tayyorgarlikning har bir jihatini chuqur o’rganish muhimdir. Maqolada sportchilarni tayyorlashda funktsional ko’rsatkichlarni o’lchashda qo’llaniladigan metodologiyalar (masalan, maksimal kislorod iste’moli, anaerobik quvvat va boshqa fiziologik testlar) batafsil ko’rib chiqilgan. Аннотация: Данная научная статья анализирует современные подходы к оценке и развитию функциональной подготовки триатлетов. Триатлон, состоящий из трех видов спорта — плавания, велогонок и бега — предъявляет специфические физические требования и требует высокой выносливости, что делает важным глубокое изучение каждого аспекта подготовки. В статье подробно рассматриваются методологии оценки функциональных показателей спортсменов, такие как максимальное потребление кислорода, анаэробная мощность и другие физиологические тесты. Abstract: This scientific article analyzes modern approaches to the assessment and development of functional training for triathletes. Triathlon, consisting of three sports—swimming, cycling, and running—imposes specific physical demands and requires high endurance, making it essential to deeply study each aspect of training. The article details methodologies for assessing athletes’ functional indicators, such as maximum oxygen consumption, anaerobic power, and other physiological tests.