(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNATASIYA: Mazkur da profilaktika inspektorlarining jinoyatga oid murojaatlarini koʻrib chikish faoliyatining tushunchasi, axamiyati va oʻziga xos xususiyatlari, tashkiliy-xuquqiy asoslari xamda ushbu soxada xozirgi kundagi chet el tajribasini oʻrganib, avzal va qulay tomonlarini amalyotga tadbiq etish va ushbu soxada uchrayotgan muammo va kamchiliklarni bartaraf etishga qaratillan chora tadbirlar yuritilgan. ANNOTATION: Through this article, the concept of the activities of prevention inspectors in dealing with criminal complaints, the importance and specifics, organizational and legal framework, as well as the study of current foreign experience in this field and its advantages and disadvantages in this area. measures to address the shortcomings are outlined. АННAТАЦИЯ: В статье рассматриваются основные понятия, значение и особенности деятельности инспекторов по профилактике при рассмотрении заявлений о преступлениях, организационно-правовые основы, а также меры, направленные на организацию и внедрение современного зарубежного опыта в этой сфере, его преимущества и недостатки, устранение имеющихся проблем и недостатков в данной сфере.