(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ShES (Shamol Elektr Stansiyalari) tizimlarini avtomatlashtirish bo‘yicha ilg‘or texnologiyalar va innovatsion yondashuvlar ko‘rib chiqilgan. Xususan, avtomatik boshqaruv tizimlarining ishlash printsiplari, raqamli monitoring vositalari va ularning samaradorligi tahlil qilingan. Аннотация: В статье рассматриваются современные методы автоматизации ветроэлектростанций (ШЭС), включая цифровые системы управления и мониторинга, а также анализируется их эффективность и вклад в повышение энергетической устойчивости. Abstract: The article discusses modern automation methods for wind power stations (WPS), including digital control and monitoring systems. It analyzes their effectiveness and contribution to improving energy efficiency and system stability.