(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Qandli diabet – bu organizmning insulin ishlab chiqarish yoki uni samarali ishlatishdagi nuqsonlar tufayli qondagi shakar miqdorining oshishi bilan tavsiflanadigan surunkali kasallikdir. Qandli diabetning oldingi davolash usullari asosan dori-darmonlar va parhez bilan cheklangan bo‘lsa, hozirgi davrda esa yangi innovatsion davolash usullari va texnologiyalar mavjud bo‘lib, ular kasallikni boshqarishning samaradorligini sezilarli darajada oshiradi. Hozirgi kunda diabetni davolashda faqatgina dori-darmonlar, balki genetik va biotexnologik yondashuvlar, insulinni avtomatik dozada etkazib berish tizimlari va zamonaviy monitoring usullari qo‘llanilmoqda. Kasallikning oldini olish va davolashda to‘g‘ri ovqatlanish, jismoniy faollik va muntazam tibbiy ko‘riklar ham muhim omillar sifatida ahamiyat kasb etadi. Bu annotatsiyada qandli diabetning oldingi va hozirgi davolash usullari, ularning samaradorligi, shuningdek, yangi texnologiyalar va yondashuvlar haqida ma’lumot beriladi.