(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Xorazm vohasi jahon sivilizatsiyasi o’choqlaridan biri bo’lib, bunga vohada olib borilgan arxeologik va etnografik tadqiqotlar natijasida qo’lga kiritilgan ashyolar guvohlik beradi. Mazkur hududda hunarmandchilik, xususan, kulolchilik taraqqiyotini Qo’yqirilganqa’lada olib borilgan tadqiqotlar davomida yuqoridagi sohaning qa’ladagi o’rni va rolini ko’rishimiz mumkin.