(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annaotatsiya: Arduino dasturida dasturlash algoritmini tuzishda raqamli kirish. Arduino dasturida dasturlash algoritmini tuzishda analog kirish. Arduino dasturida dasturlash algoritmini tuzishda raqamli va analog kirishlarni ishlatish, turli sensorlar va qurilmalarni o‘qish va ularni dasturda ishlatish uchun zarurdir. Arduino analog signallarni, shuningdek raqamli signallarni kiritishi va chiqarishi mumkin ekan. Analog signal-bu faqat ikkita qiymatga ega bo‘lgan raqamli signaldan farqli o‘laroq, har qanday qiymatni qabul qilishi mumkin: yuqori va past. Analog signallarning qiymatini o‘lchash uchun Arduino o‘rnatilgan analog-raqamli konvertorga (10-bitli ADC - Analog to Digital Converter orqali o‘qiladi) ega. ADC analog kuchlanishni raqamli qiymatga aylantiradi. Analog signal qiymatini olish uchun foydalanadigan funksiya analogRead(pin). Ushbu funksiya analog kirish pinidagi kuchlanish qiymatini o‘zgartiradi va mos yozuvlar qiymatiga nisbatan 0 dan 1023 gacha raqamli qiymatni qaytaradi. Standart mos yozuvlar kuchlanishi 5 V (5 V Arduino platalari uchun) yoki 3,3 V (3,3 V Arduino platalari uchun). U bitta parametrga ega, ya’ni pin raqami. Аннотация: Цифровой ввод при создании алгоритма программирования в Arduino. Аналоговый ввод при построении алгоритма программирования в Arduino. При составлении алгоритма программирования в программе Arduino необходимо использовать цифровые и аналоговые входы, считывать различные сенсоры и устройства и использовать их в программе. Arduino может вводить и выводить аналоговые сигналы, а также цифровые сигналы. Аналоговый сигнал, в отличие от цифрового, который имеет только два значения, может принимать любое значение: высокое и низкое. Для измерения значения аналоговых сигналов Arduino имеет встроенный аналого-цифровой преобразователь (читается через 10-битный ADC - Analog to Digital Converter). ADC преобразует аналоговое напряжение в цифровое значение. Функция, используемая для получения значения аналогового сигнала analogRead (pin). Данная функция изменяет значение напряжения на аналоговом входе и возвращает цифровое значение от 0 до 1023 относительно значения соответствующих записей. Annotation: Digital introduction to the creation of a programming algorithm in the Arduino program. Analog input when creating a programming algorithm in the Arduino program. When creating a programming algorithm in the Arduino program, it is necessary to use digital and analog inputs, read various sensors and devices, and use them in the program. Arduino can input and output analog signals, as well as digital signals. An analog signal, unlike a digital signal, which has only two values, can take any value: upper and lower. For measuring the value of analog signals, Arduino has an integrated analog-to-digital converter (read through 10-bit ADC - Analog to Digital Converter). ADC converts analog voltage to a digital value. The function used to obtain the value of the analog signal is analogRead (pin). This function changes the value of the voltage at the analog input pin and returns a numerical value from 0 to 1023 relative to the value of the corresponding records.