(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida o‘qishga bo‘lgan qiziqishni shakllantirishning dolzarbligi, samarali usullari hamda pedagogik yondashuvlar haqida so‘z yuritiladi. Shuningdek, zamonaviy taʼlim texnologiyalaridan foydalanish orqali o‘quvchilarning darsga bo‘lgan qiziqishini oshirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. O‘quvchilarda o‘qishga bo‘lgan qiziqishni oshirishning zamonaviy metodlari va texnologiyalari pedagoglar uchun foydali tavsiyalarni o‘z ichiga oladi. Annotation: This article discusses the relevance, effective methods, and pedagogical approaches to fostering interest in reading among primary school students. Additionally, the article explores ways to increase students’ interest in lessons by using modern educational technologies. The modern methods and technologies for increasing students’ interest in reading offer practical recommendations for educators. Аннотация: В данной статье рассматриваются актуальность, эффективные методы и педагогические подходы формирования интереса к чтению у учеников начальных классов. Также обсуждаются способы повышения интереса учащихся к урокам с использованием современных образовательных технологий. Современные методы и технологии повышения интереса к чтению предлагают полезные рекомендации для педагогов.