(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada xristianlik va islom dinlari dinshunoslik nuqtai nazaridan qiyosiy tahlil qilinadi. Har ikki dinning asosiy aqidaviy tamoyillari, ibodat tizimlari, diniy amaliyot va axloqiy qadriyatlari solishtirilib, ularning tarixiy shakllanishi va insoniyat taraqqiyotiga ta’siri yoritiladi. Maqolada dinshunoslikdagi tarixiy, empirik va fenomenologik yondashuvlar asosida tahlil yuritiladi. Xristianlik va islom o‘rtasidagi umumiylik va tafovutlar ilmiy asosda ko‘rsatilib, ularning bugungi davrdagi madaniy va ijtimoiy ahamiyati haqida xulosa chiqariladi.