(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada erkin tushish tezlanishining fizik mohiyati, hisoblash formulalari va amaliy ahamiyati yoritilgan. Erkin tushish holatida jismga faqat tortishish kuchi ta’sir etishi va bu jarayon tezlanayotgan harakat shaklida kechishi ta’kidlangan. Gravitatsion doimiylik asosida erkin tushish tezlanishini aniqlovchi formulalar tahlil qilingan, shuningdek, real sharoitda bu tezlanishning o‘zgaruvchanligi muhokama etilgan. Maqolada eksperimental usullar orqali ggg ni aniqlash imkoniyatlari ko‘rib chiqilib, uning o‘quv va amaliy fizika uchun ahamiyati asoslab berilgan. Ushbu tadqiqot o‘quvchilarning mexanik hodisalarni chuqur tushunishiga ko‘maklashadi va fizik tafakkurni shakllantirishga xizmat qiladi.