(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Kimyo fanining asosiy yo’nalishlaridan biri kompleks birikmalarni o’rganishdir. Kompleks birikmalar, metall ionlari va ligandlar o’rtasida hosil bo’lgan murakkab strukturalardir. Ularning o’ziga xos xususiyatlari va kimyoviy xossalari, talabalar uchun nafaqat nazariy bilimlarni, balki amaliy ko’nikmalarni ham rivojlantirish imkonini beradi. Ushbu maqolada, kompleks birikmalarni o’rganish jarayoni, uning ahamiyati va ta’lim jarayonidagi o’rni haqida ma’lumotlar berilgan. Аннотация: Одним из основных направлений химии является изучение сложных соединений. Комплексные соединения – это сложные структуры, образующиеся между ионами металлов и лигандами. Их специфические характеристики и химические свойства позволяют студентам развивать не только теоретические знания, но и практические навыки. В этой статье мы дадим подробную информацию о процессе изучения сложных соединений, его значении и месте в учебном процессе. Abstract: One of the main areas of chemistry is the study of complex compounds. Complex compounds are complex structures formed between metal ions and ligands. Their specific characteristics and chemical properties allow students to develop not only theoretical knowledge, but also practical skills. In this article, we will give detailed information about the process of learning complex compounds, its importance and place in the educational process.