(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqola tibbiyot xodimlarining faoliyatida etika va deontologiya masalalarini o’rganishga bag’ishlangan. Maqolada etika va deontologiya tushunchalariga, ularning tibbiyotdagi o’rniga va ahamiyatiga to’xtalib o’tilgan. Shuningdek, tibbiyot xodimlarining kasbiy faoliyatida etik va deontologik prinsiplar – bemorning huquqlarini himoya qilish, kasbiy mas’uliyat, adolat va tenglik, doimiy o’zini rivojlantirish kabi asosiy tamoyillarni yoritib o’tadi. Maqolada shuningdek, tibbiyotda etik dilemmasi va axloqiy muammolar ham ko’rib chiqiladi. Tibbiyot xodimlarining etika va deontologiya qoidalariga rioya qilish, bemorlarning xavfsizligini ta’minlash va umumiy ishonchni saqlashda muhim ahamiyatga ega ekanligi ta’kidlanadi.