(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Irsiyat — organizmning oʻz belgilari va xususiyatlarini kelgusi avlodlarga oʻtkazish, yaʼni organizmlarning oʻziga oʻxshash nasllarni bunyod etish xossasi. Irsiyat tufayli avlodlararo moddiy va funksional izchillik taʼmin etiladi. Irsiyat har xil turlarga mansub organizmlar belgi va xususiyatlaridagi tafovutlarning avlodlar osha saqlanib qolishini ham taʼminlaydi. Ushbu maqolada genetikaga bog’liq bo’lgan irstiyat qonuniyatlari haqida keng yoritilgan. Annotation: Heredity is the property of an organism to transfer its signs and characteristics to future generations, that is, to build offspring similar to organisms themselves. Due to heredity, intergenerational material and functional consistency is ensured. Heredity also ensures that differences in signs and characteristics of organisms belonging to different species are maintained over generations. This article provides extensive coverage of the laws of heredity that depend on genetics.