(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada O‘zbekiston temir yo‘llari tarmog‘ini yanada rivojlantirish va moliyaviy texnologiyalarni qo‘llash imkoniyatlarini samarali tashkil etishda foydalaniladigan zamonaviy yondashuvlar va usullar tahlil qilingan. Temir yo‘llar tarmog‘ining samaradorligi iqtisodiy samaradorlik, moliyaviy barqarorlik, texnologik innovatsiyalarni joriy etish va tashkilotning strategik maqsadlariga erishish darajasi kabi muhim jihatlarni qamrab oluvchi ko‘rsatkichlar asosida baholanadi. Maqolada O‘zbekiston temir yo‘llari misolida transport infratuzilmasini rivojlantirishda qo‘llaniladigan asosiy tamoyillar, ularning amaliy ahamiyati hamda moliyaviy texnologiyalarning afzalliklari o‘rganilgan. Tadqiqot davomida temir yo‘l tarmog‘ini rivojlantirish va moliyaviy texnologiyalarni joriy etish samaradorligini oshirish uchun muhim bo‘lgan strategik rejalashtirish, innovatsion yondashuvlarni qo‘llash va moliyaviy boshqaruvni takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan. Ushbu tadqiqot natijalari temir yo‘l infratuzilmasini samarali boshqarish va rivojlantirishga qaratilgan strategik qarorlar qabul qilishda amaliy ko‘mak sifatida foydalanilishi mumkin. Abstract. This article analyzes modern approaches and methods used to effectively organize the development of Uzbekistan’s railway network and the application of financial technologies. The efficiency of the railway network is assessed based on key indicators such as economic efficiency, financial stability, the implementation of technological innovations, and the achievement of the organization’s strategic goals. The study examines the main principles of transport infrastructure development, using the Uzbekistan Railways as a case study, highlighting their practical significance and the advantages of financial technologies. Recommendations have been developed to improve the efficiency of railway network development and the implementation of financial technologies, including strategic planning, the use of innovative approaches, and the improvement of financial management. The results of this study can serve as practical support in making strategic decisions aimed at effectively managing and developing railway infrastructure.