(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada xorijiy investitsiyalarni jalb qilishda investitsiya muhitining ahamiyati tahlil qilingan. Investitsiya muhitining samaradorligi mamlakat iqtisodiyoti uchun qulay sharoitlarni yaratish, resurslardan oqilona foydalanish, mahalliy infratuzilmani rivojlantirish va investorlar ishonchini mustahkamlash kabi ko‘rsatkichlar asosida baholanadi. Maqolada xorijiy investitsiyalarni jalb qilish jarayonida investitsiya muhitining roli, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha yechimlar ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot davomida investitsiya muhitini yaxshilash uchun huquqiy bazani takomillashtirish, raqamli texnologiyalarni joriy qilish va mahalliy tadbirkorlikni qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan. Ushbu tadqiqot natijalari xorijiy investitsiyalarni jalb qilish jarayonida samarali strategiyalarni shakllantirish va mamlakatning iqtisodiy barqarorligini oshirishga qaratilgan amaliy ko‘mak sifatida foydalanilishi mumkin. Abstract. This article analyzes the significance of the investment climate in attracting foreign investments. The effectiveness of the investment climate is assessed based on its ability to create favorable conditions for the national economy, optimize the use of resources, develop local infrastructure, and build investor confidence. The article examines the role of the investment climate in attracting foreign investments, identifies existing challenges, and proposes solutions to address them. The study provides recommendations for improving the investment climate, including enhancing the legal framework, introducing digital technologies, and supporting local entrepreneurship. The findings of this research can serve as practical guidance for developing effective strategies to attract foreign investments and strengthen the country’s economic stability.