(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada qishloq xo‘jaligi uchun ajratilgan subsidiyalarni samarali boshqarish va ularning ta’sirchanligini oshirish masalalari tahlil qilingan. Qishloq xo‘jaligi sektorida subsidiyalarning o‘rni iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash, oziq-ovqat xavfsizligini mustahkamlash va agrar sohadagi innovatsion yechimlarni qo‘llab-quvvatlashda muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada qishloq xo‘jaligiga ajratilgan subsidiyalarni boshqarishning hozirgi holati, ularning samaradorligini oshirish uchun zamonaviy texnologiyalarni joriy qilish va resurslarni maqsadli taqsimlashning afzalliklari o‘rganilgan. Tadqiqot davomida subsidiyalarni raqamli monitoring qilish tizimlarini joriy etish, fermer xo‘jaliklarining ehtiyojlarini aniqlash, hamda xalqaro moliyaviy manbalar va texnologiyalarni jalb qilish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Ushbu tadqiqot natijalari subsidiyalarni boshqarishni takomillashtirish va qishloq xo‘jaligida barqaror rivojlanishni ta’minlashga qaratilgan strategik qarorlar qabul qilishda amaliy qo‘llanma sifatida foydalanilishi mumkin. Abstract. This article examines the issues of effective management and enhancement of subsidies allocated for agriculture. Subsidies play a crucial role in ensuring economic stability, strengthening food security, and supporting innovative solutions in the agricultural sector. The article analyzes the current state of subsidy management in agriculture, the advantages of introducing modern technologies to improve their efficiency, and the benefits of targeted resource allocation. The study provides proposals and recommendations for implementing digital monitoring systems for subsidies, identifying the needs of farming enterprises, and attracting international financial resources and technologies. The findings of this study can serve as a practical guide for making strategic decisions aimed at improving subsidy management and ensuring sustainable development in agriculture.