(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya : Mazkur maqolada diniy an’analar va milliy urf-odatlarning yosh avlod tarbiyasidagi ijtimoiy, ma’naviy va axloqiy ahamiyati tahlil qilinadi. Islom dini ta’limotlari asosida oilada, maktabda va jamoada yoshlar axloqini shakllantirishda an’anaviy qadriyatlarning tutgan o‘rni ochib beriladi. Shuningdek, urf-odatlarning ijtimoiy integratsiya, milliy o‘zlikni anglash va sog‘lom jamiyat qurilishidagi tarbiyaviy mexanizmlari chuqur yoritiladi. O‘zbekistondagi diniy-ma’naviy muhit misolida an’anaviy tarbiyaning zamonaviy yoshlar ongiga ta’siri ilmiy yondashuv asosida tahlil qilinadi. Аннотация: В данной статье рассматривается социальное, нравственное и духовное значение религиозных традиций и национальных обычаев в воспитании молодого поколения. На основе учений ислама раскрывается роль традиционных ценностей в формировании нравственности молодежи в семье, школе и обществе. Также глубоко анализируются воспитательные механизмы обычаев в процессе социальной интеграции, осознания национальной идентичности и построения здорового общества. На примере религиозно-нравственной среды Узбекистана научно рассматривается влияние традиционного воспитания на сознание современной молодежи. Abstract: This article explores the social, moral, and spiritual significance of religious traditions and national customs in the upbringing of youth. Based on Islamic teachings, it highlights the role of traditional values in shaping the moral behavior of young people within the family, school, and community. Furthermore, it thoroughly examines the educational mechanisms of customs in promoting social integration, national identity, and building a healthy society. Using Uzbekistan’s religious and spiritual environment as an example, the paper scientifically analyzes the impact of traditional upbringing on the consciousness of modern youth.