(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada yuqori qavatli binolarni loyihalashda yuklarni taqsimlash va mustahkamlikni ta’minlash muammolari ko‘rib chiqilgan. Binolar xavfsizligini oshirish uchun zamonaviy yondashuvlar va muhandislik qarorlari tahlil qilinadi. Shuningdek, inshoot barqarorligiga ta’sir etuvchi asosiy omillar yoritiladi. Аннотация: В статье рассматриваются проблемы распределения нагрузки и обеспечения прочности при проектировании высотных зданий. Анализируются современные подходы и инженерные решения по повышению безопасности зданий. Также выделены основные факторы, влияющие на устойчивость конструкции. Annotation: This article considers the problems of load distribution and ensuring strength in the design of high-rise buildings. Modern approaches and engineering solutions to improve the safety of buildings are analyzed. The main factors affecting the stability of the structure are also highlighted.