(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Axborot texnologiyalari va internetning jadal rivojlanishi bilan birga, firibgarlikning yangi turlari paydo bo‘lmoqda. Bugungi kunda, firibgarliklar ko‘pincha onlayn platformalarda amalga oshirilmoqda, bu esa ularni aniqlash va oldini olishni murakkablashtirmoqda. Ushbu maqolada, axborot texnologiyalaridan foydalanib firibgarlikka qarshi kurashishning samarali usullari tahlil qilingan. Maxsus dasturiy ta’minotlar, sun’iy intellekt va blokcheyn texnologiyalari orqali firibgarlik holatlarining oldini olish imkoniyatlari ko‘rsatilgan. Maqola, axborot xavfsizligini ta’minlash, elektron to‘lov tizimlarida firibgarlikning oldini olish va internetda xavfsizlikni oshirish uchun zarur choralarni ishlab chiqishni maqsad qiladi. Bundan tashqari, huquqiy normalar va qonunchilikda amalga oshirilishi kerak bo‘lgan o‘zgarishlar haqida fikrlar bildirilgan.