(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘quv motivatsiyasining talaba shaxsini shakllantirish, ta’lim samaradorligini oshirish va kasbiy yo‘nalishni aniqlashdagi o‘rni yoritilgan. Motivatsiyaning turlari, uni shakllantiruvchi omillar hamda pasaytiruvchi sabablar tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy ta’lim jarayonida motivatsiyani kuchaytirishga oid samarali yondashuvlar haqida fikr yuritiladi. Аннотация: В статье рассматривается роль академической мотивации в формировании личности студента, повышении эффективности обучения и определении профессиональной направленности. Анализируются типы мотивации, факторы, ее формирующие, а также смягчающие факторы. Также рассматриваются эффективные подходы к повышению мотивации в современном образовательном процессе. Abstract: This article discusses the role of learning motivation in shaping a student’s personality, improving educational effectiveness, and determining a professional direction. Types of motivation, factors that shape it, and reasons that reduce it are analyzed. Effective approaches to increasing motivation in the modern educational process are also discussed.