(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annatatsiya, Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining yozuv ko‘nikmalarini rivojlantirishda emojlar va piktogrammalardan foydalanishning samaradorligi yoritilgan. Dars jarayonida ushbu vizual vositalar orqali o‘quvchilarning ijodiy fikrlashi, yozma nutq tuzish malakasi va mavzuga bo‘lgan qiziqishi oshgani amaliy tajribalar asosida isbotlangan. Tadqiqot natijalari ushbu uslub ayniqsa past o‘zlashtiruvchi o‘quvchilar uchun motivatsion omil bo‘lib xizmat qilganini ko‘rsatadi. Abstract (In English) This article analyzes the effectiveness of using emojis and pictograms in developing writing skills among primary school students. Through practical classroom experiments, it has been shown that these visual tools enhance students’ creativity, sentence construction ability, and engagement in the learning process. The results indicate that this method serves as a motivational tool, especially for low-achieving students. Аннотация (На русском языке)В статье рассматривается эффективность использования эмодзи и пиктограмм в развитии навыков письма у учеников начальных классов. Практические занятия показали, что визуальные средства способствуют развитию креативного мышления, навыков построения письменной речи и повышают интерес к обучению. Результаты исследования показывают, что такой подход особенно полезен для учащихся с низким уровнем успеваемости.