(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Samarqand viloyatidagi paxtachilik klasterlarida iqtisodiy samaradorlikni oshirish strategiyalari o‘rganilgan. Tadqiqot barqaror qishloq xo‘jaligi amaliyotlari, ilg‘or texnologiyalarni qo‘llash va samarali siyosiy choralarga urg‘u beradi. Paxtachilik klasterlarining hozirgi holatini baholash va ularning samaradorligiga ta’sir ko‘rsatuvchi asosiy omillarni aniqlash uchun integratsiyalashgan metodologiya qo‘llanildi. Tadqiqot natijalari zamonaviy sug‘orish tizimlariga investitsiyalar kiritish, kooperativ tarmoqlarni tashkil etish va bozor talablariga mos yondashuvlarning ahamiyatini ta’kidlaydi.