(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anotatsiya: Marshrutlash (routing) — bu foydalanuvchi so‘rovlari va server javoblari o‘rtasidagi yo‘nalishlarni belgilash jarayoni bo‘lib, zamonaviy web dasturlar va ilovalarda muhim o‘rin egallaydi. Ushbu maqolada marshrutlash tushunchasi, uning asosiy prinsiplari va dasturlash texnologiyalarida qo‘llanishi yoritib beriladi. Marshrutlash orqali web ilovalar ichida URL manzillarga javob berish, resurslarga yo‘naltirish va foydalanuvchi interfeyslarini boshqarish masalalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, PHP, Node.js, ASP.NET va boshqa texnologiyalardagi marshrutlash misollari keltirilib, ularning afzallik va kamchiliklari tahlil qilinadi. Annotation: Routing is the process of defining the paths between user requests and server responses, playing a key role in modern web applications and systems. This article explores the concept of routing, its main principles, and its implementation in programming technologies. The paper covers how routing helps handle URL addresses, redirects to resources, and manages user interfaces within web applications. Examples of routing in PHP, Node.js, ASP.NET, and other technologies are provided, analyzing their advantages and disadvantages. Аннотация: Маршрутизация — это процесс определения путей между запросами пользователей и ответами сервера, играющий важную роль в современных веб-приложениях и системах. В данной статье рассматривается понятие маршрутизации, её основные принципы и применение в технологиях программирования. Также описывается, как маршрутизация помогает обрабатывать URL-адреса, перенаправлять на ресурсы и управлять пользовательским интерфейсом внутри веб-приложений. Приводятся примеры маршрутизации в PHP, Node.js, ASP.NET и других технологиях с анализом их преимуществ и недостатков.