(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anotatsiya: Dependency Injection (DI) – bu dasturiy ta’minot arxitekturasidagi naqsh bo‘lib, u klass bog‘liqliklarini (unga bog‘liq obyektlarni) konstruktor, metod yoki xususiyat orqali uzatish imkonini beradi. DI ning asosiy afzalliklari: • Komponentlar orasidagi bog‘liqlikni kamaytiradi. • Kodni test qilish jarayonini osonlashtiradi. • Bog‘liqliklarni boshqarishni soddalashtiradi. ASP.NET Core da DI mexanizmi ichki qurilgan bo‘lib, u servislarni ro‘yxatdan o‘tkazish va ularni controller, middleware yoki boshqa komponentlarga kiritish imkonini beradi. Аннотация: Внедрение зависимостей (DI) — это шаблон в архитектуре программного обеспечения, который позволяет классу передавать зависимости (объекты, которые зависят от него) через конструктор, метод или свойство. Основными преимуществами DI являются: • Уменьшает зависимости между компонентами. • Упрощает процесс тестирования кода. • Упрощает управление зависимостями. ASP.NET Core имеет встроенный механизм DI, который позволяет регистрировать службы и внедрять их в контроллеры, промежуточное программное обеспечение или другие компоненты. Annotation: Dependency Injection (DI) is a pattern in software architecture that allows you to pass dependencies (objects that depend on it) of a class through a constructor, method, or property. The main benefits of DI are: • Reduces dependencies between components. • Makes code testing easier. • Simplifies dependency management. ASP.NET Core has a built-in DI mechanism that allows you to register services and inject them into controllers, middleware, or other components.