(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANOTATSIYA: Mazkur maqolada zamonaviy qurolli mojarolarda manevrli mudofaa janglarini olib borishning nazariy asoslari, amaliy uslublari va strategik ahamiyati tahlil qilinadi. Harbiy bo‘linmalarning muvofiqlashtirilgan harakati, texnologik vositalardan foydalanish, shuningdek, jangovar vaziyatga tezkor moslashish qobiliyatlari misollar bilan asoslab beriladi. Rossiya–Ukraina urushi misolida manevrli mudofaaning samarali qo‘llash usullari ochib beriladi. АННОТАЦИЯ: В статье рассматриваются теоретические основы, практические методы и стратегическое значение ведения манёвренной оборонительной борьбы в современных вооружённых конфликтах. Анализируются действия войск, применение высокотехнологичных средств и адаптация к меняющейся обстановке на основе примеров, включая российско-украинский конфликт. ABSTRACT: This article analyzes the theoretical foundations, practical methods, and strategic significance of conducting maneuver defense operations in modern armed conflicts. It examines coordinated troop movements, use of technological means, and adaptability to changing battle conditions, with particular attention to examples from the Russia–Ukraine war.