(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANOTATSIYA: Mazkur maqolada XVI–XVII asrlarda Yevropa va boshqa mintaqalarda sodir bo‘lgan harbiy va taktik o‘zgarishlar tahlil qilinadi. Otashin qurollarning keng tarqalishi, piyoda qo‘shinlar ahamiyatining ortishi, hamda harbiy strategiyaning zamonaviylashuvi bu davrni harbiy inqilob deb atashga asos yaratgan. Shuningdek, mudofaa inshootlari, harbiy texnika va qo‘shin tuzilmasidagi o‘zgarishlar ham ko‘rib chiqiladi. АННОТАЦИЯ: В данной статье рассматриваются изменения в военном деле и тактике, произошедшие в XVI–XVII веках в Европе и других регионах. Распространение огнестрельного оружия, возрастание значения пехоты и модернизация военной стратегии стали основой для понятия "военной революции". Также анализируются изменения в оборонительных сооружениях, военной технике и структуре войск. ABSTRACT: This article analyzes the military and tactical transformations that occurred in the 16th and 17th centuries in Europe and other regions. The widespread adoption of firearms, the increased importance of infantry, and the modernization of military strategy form the basis for what is termed the “Military Revolution.” Changes in fortifications, military technology, and troop structures are also examined.