(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Buxoro viloyatidagi ehtiyojmand hotin-qizlarni tadbirkorlik faoliyatiga jalb etish jarayonida mavjud moliyaviy qo‘llab-quvvatlash mexanizmlarining holati tahlil qilinadi. Shuningdek, amaldagi davlat dasturlari, subsidiyalar, mikromoliya institutlari va grantlar orqali ko‘rsatilayotgan yordam shakllari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalariga asoslanib, moliyaviy qo‘llab-quvvatlash tizimini takomillashtirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqiladi. Maqolada ehtiyojmand ayollarni iqtisodiy faollikka jalb etish orqali ularning ijtimoiy holatini yaxshilash va bandligini oshirishning samarali yo‘llari asoslab beriladi. Abstract: This article analyzes the current mechanisms of financial support aimed at encouraging low-income women in the Bukhara region to engage in entrepreneurial activities. It reviews existing government programs, subsidies, microfinance institutions, and grant-based assistance provided to support women’s entrepreneurship. Based on the research findings, the paper proposes improvements to the financial support system to make it more accessible and effective. The study emphasizes the importance of involving disadvantaged women in economic activities as a means to improve their social well-being and increase employment rates in the region.