(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
O‘zbek adabiyotida tarixiy asarlari bilan o‘z kitobxonlarining sevimli yozuvchisiga aylangan To‘lqin Hayit ijodida Amir Temur va Temuriylar davrining ifodalanishi alohida o‘rin kasb etadi. O‘zbek adabiyotida tarixiy mavzularga bag‘ishlangan asarlar har doim katta ahamiyatga ega bo‘lib kelgan. Shunday sermahsul asarlaridan “Vafo malikasi”, “So‘nggi temuriy malika”, “Buyuk salohiyat sohibi”, “Amir Temur xazinasi” va “Amir Temur haqida hikoyalar” kabi asarlari aynan Temuriylar davrini yaxshi o‘rganishimizda dasturi amal vazifasini bajaradi.