(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada telekommunikatsiya tizimlarida sinxronlashtirishning mazmuni, texnologik asoslari va amaliy qo‘llanilishi haqida fikr yuritiladi. Telekom tarmoqlarda ma’lumotlar almashinuvi va xizmat sifati yuqori bo‘lishi uchun uzatuvchi va qabul qiluvchi qurilmalar o‘rtasidagi vaqt muvofiqligi muhim hisoblanadi. Maqolada sinxronlashtirish turlari, zamonaviy texnologiyalar (GPS, NTP, PTP, SDH/SONET) asosida sinxronlashuv, shuningdek, bu jarayonning mobil tarmoqlar (2G/3G/4G/5G), Wi-Fi, va raqamli infratuzilmalarda qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Shuningdek, mavjud muammolar va istiqbolli yechimlar haqida ham fikr yuritilgan.