(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya Globallashuv jarayonida ekologik madaniyatni rivojlantirishda birinchi bosqichda ѐsh avlodni oiladan boshlab tarbiyalash, so‘ngra uni yanada yuksaltirish uchun o‘rta ta’lim maktablarida tabiatga nisbatan munosabat, atrof-muhitni muhofaza qilish, ko‘kalamzorlashtitrish va obodonlashtirish ishlarida qatnashish, o‘simlik va hayvonot dunѐsini asrash kabi maqsadlar sari tarbiyalash va ta’lim berish. The first step in the development of ecological culture is to educate the younger generation from the family, and then to raise and educate them in secondary schools for such purposes as attitude to nature, participation in environmental protection, landscaping and protection of flora and fauna.