(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada hayotiy sikl tushunchasi, uning turlari va har bir bosqichining asosiy xususiyatlari ilmiy yondashuv asosida tahlil qilinadi. Biologik hayotiy sikllar bilan bir qatorda dasturiy ta’minot va loyiha boshqaruvida qo‘llaniladigan hayotiy sikl modellariga ham e’tibor qaratiladi. Ayniqsa, inson, hayvon va o‘simliklar hayotiy siklining umumiy qonuniyatlari, ularning ekologik va genetik omillar bilan bog‘liqligi tahlil qilinadi. Abstract : This article analyzes the concept of the life cycle, its types, and the main characteristics of each stage from a scientific perspective. In addition to biological life cycles, attention is also given to software and project management life cycle models. The paper discusses general patterns of human, animal, and plant life cycles, examining their relationships with ecological and genetic factors. Аннотация: В данной статье с научной точки зрения рассматриваются понятие жизненного цикла, его типы и основные характеристики каждой стадии. Помимо биологических жизненных циклов, внимание также уделяется моделям жизненного цикла в программном обеспечении и управлении проектами. Анализируются общие закономерности жизненных циклов человека, животных и растений, а также их связь с экологическими и генетическими факторами.