(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘quvchilarning turli yosh davrlaridagi shaxsiy, aqliy va ijtimoiy rivojlanish xususiyatlari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Bolaning psixologik shakllanishida har bir yosh davrining o‘ziga xos biologik va ijtimoiy omillarga bog‘liq xususiyatlari mavjud bo‘lib, ushbu bosqichlarda sodir bo‘lishi mumkin bo‘lgan salbiy og‘ishlar rivojlanish jarayoniga jiddiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Tadqiqotda shuningdek, aqliy rivojlanishda uchrashi mumkin bo‘lgan psixologik buzilishlar, ularning sabablari hamda ularni erta aniqlash va oldini olish bo‘yicha psixologik-pedagogik tavsiyalar bayon etiladi. Maqola maktabgacha, boshlang‘ich va o‘rta maktab yoshidagi bolalarning rivojlanish bosqichlariga mos holda ilmiy yondashuvni shakllantirishga xizmat qiladi.