(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Kichik biznesning innovatsion rivojlanishini boshqarish zamonaviy iqtisodiyotning muhim yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Innovatsion strategiyalarni joriy etish orqali kichik biznes subyektlari bozorda raqobatbardoshligini oshirib, barqaror rivojlanishga erishishi mumkin. Innovatsion rivojlanishning asosiy yo‘nalishlari mahsulot innovatsiyalari, texnologik innovatsiyalar, tashkiliy innovatsiyalar va marketing innovatsiyalaridan iborat bo‘lib, har biri kichik biznesning samaradorligini oshirishga xizmat qiladi. Texnologik taraqqiyot kichik biznesning ishlab chiqarish jarayonlarini avtomatlashtirish va raqamli texnologiyalarni qo‘llash orqali samaradorlikni oshirishiga yordam beradi. Biroq, moliyaviy resurslarning yetishmovchiligi kichik biznesning innovatsion rivojlanishiga to‘sqinlik qilayotgan muhim omillardan biridir. Shu sababli, davlat grantlari, subsidiyalar va venchur investitsiyalar muhim moliyaviy qo‘llab-quvvatlash manbai sifatida ko‘rilishi lozim.